DUO RAPSODIA – ONLINE KONCERT

15.12.20.

Anamarija Lovrečić - harmonika Samanta Stell - flauta nedjelja, 22. 11. 2020.

Duo Rapsodia aktivno djeluje dugi niz godina, a čine ga renomirane glazbenice, Anamarija Lovrečić -  harmonika i Samanta Stell – flauta. Nagrađivane su više puta na natjecanju Istria Nobillissima, a dobitnice su i prve nagrade na Međunarodnom susretu harmonikaša u kategoriji komornih sastava. Tradicija live koncertiranja na na dan Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika ove je godine zbog otežane epidemiološke situacije odgođena, te je za ovu prigodu koncert u cijelosti izveden i snimljen u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell' Istria uoči zatvaranja izložbe Veruda Boogie – Woogie, istaknutog istarskog umjetnika Roberta Paulette.

Na YOUTUBE kanalu i to u nedjelju 22. 11. 2020. pod nazivom: Duo Rapsodia - ONLINE KONCERT - 22.11.2020. publiku je premijerno očekivao zanimljiv i nesvakidašnji spoj glazbene i vizualne umjetnosti kao rezultat spontane suradnje i interakcije različitih umjetničkih izričaja i posebnosti muzejskog prostora.

Ukoliko niste, koncert još uvijek možete pogledati i poslušati klikom na sljedeći link...
https://youtu.be/V850Kq8o1dc


O GLAZBENICAMA…

ANAMARIJA LOVREČIĆ - završila je osnovnu glazbenu školu u Poreču u klasi prof. Vilijane Šugar i prof. Đeni Dekleva-Radaković, srednju glazbenu školu u Puli u klasi mr.art. Franka Bošca i Muzičku akademiju u Puli u klasi dr.art. Denisa Modrušana. Dobitnica je prestižnih nagrada na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima harmonike. Radi kao profesorica harmonike u Umjetničkoj školi Poreč.

SAMANTA STELL  - flautistica i učiteljica Savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč u kojoj predaje flautu i komornu glazbu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima valja istaknuti godišnju nagradu  Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP-a) za najboljeg glazbenog pedagoga (2013.) i  nagradu “Istriana” u području kulture (2016.). Osim solistički, nastupa i u raznim sastavima (Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, trio SAN, Magic Flutes, Musicitta’, MusiCity…). Ove godine obilježava 25. godišnjicu umjetničkog rada.

PROGRAM: Bach, Beethoven, Dekleva-Radaković, Moszkowski, Fry
POKROVITELJ: Grad Pula – Pola
ORGANIZATOR: Samanta Stell
POTPORA: Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria
VIDEO: Video Art Ostoni
AUTOR I NAZIV IZLOŽBE: Robert Pauletta /  Veruda Boogie – Woogie

Više informacija o samoj izložbi koja je u prostorima Muzeja trajala od 25. 09. do 15. 11. 2020. možete pronaći u našim prethodnim objavama.