STVARAM, DAKLE JESAM.

30.03.22.

25. GODINA ŠKOLE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI I DIZAJNA - PULA // 1. - 30. 04. 2022.

U petak, 1. travnja 2022. u 12.00 sati u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea del'Istria održat će se otvorenje izložbe STVARAM, DAKLE JESAM. – 25. GODINA ŠKOLE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI I DIZAJNA  - PULA.
 
Uz dokumentarne fotografije i filmove, monumentalnu prostornu instalaciju koja uključuje ready - made predmete i video materijale, posjetitelji se i putem tekstualnih sadržaja i video prezentacija mogu upoznati sa učeničkim radovima, ali i specifičnostima svakog pojedinačnog Odjela (slikarski / grafički / kiparski dizajn i dizajn tekstila). Za istaknuti je kako je većina imena koja danas čine istarsku suvremenu likovnu scenu svoje formativne godine provela upravo u ŠPUD-u što svjedoči o važnosti škole i nastavnih procesa za razvoj likovnosti u Istri.

Izložba se održava u kontekstu nove programske platforme Muzeja pod nazivom MSUI POZORNICA u trajanju od 1. do 30. travnja 2022., a realizirana je sredstvima Grada Pule - Pola, Turističke zajednice Grada Pule i MSUI/MACI. Biti će popraćena paralelnim programima, a u samoj završnici i predstavljanjem istoimene monografije.

DOBRODOŠLI !

NAPOMENA: sukladno aktualnim epidemiološkim uvjetima podsjećamo na obvezu predočenja valjane COVID POTVRDE (ili drugog odgovarajućeg dokumenta) te protokol dezinfekcije ruku pri ulasku u prostor, obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanja fizičkog razmaka od 2 metra.