Dovršeni radovi u centralnom izložbenom prostoru

12.12.22.

Dovršeni su građevinsko-obrtnički radovi u centralnom izložbenom prostoru u kontekstu kapitalnog projekta ustanove "Adaptacije zgrade stare tiskare za potrebe MUSI/MACI"

Obavješćujemo Vas da su uspješno privedeni kraju građevinsko – obrtnički radovi u centralnom izložbenom prostoru u kontekstu kapitalnog projekta ustanove „ADAPTACIJE ZGRADE STARE TISKARE ZA POTREBE MSUI/MACI“ predviđeni u aktualnoj godini.

DETALJNIJE...

Uklonjene su gipskartonske obloge na površini od gotovo 400 m2 postavljene 2009/2010. godine, izvršeno je čišćenje i dezinfekcija prostora, montirana nova stolarija, ojačane svodne konstrukcije postavljanjem čeličnih konzola na pojedinim žarištima (nadvojima iznad prozorskih otvora) kojima je prijetilo urušavanje. Nova gipskartonska opna uz tehnička pojačanja (sloj OSB ploča) u funkciji je koridora između vanjskog plašta i unutarnje izlagačke površine (širina koridora: 75 cm/visina: 400 cm) što omogućava funkcionalno korištenje prostora i stabilizaciju mikro – klimatskih uvjeta. Sanacija poda u centralnom izložbenom prostoru predviđena je u sljedećoj godini čime u cijelosti završavamo radove u našem najvitalnijem muzejskom prostoru.   

Kako smo već naglasili cijeli proces bio je iznimno složen, zahtijevao koordinirani rad nekoliko timova, a istovremeno iziskivao ozbiljna financijska sredstva kao i složene pripreme. Još jednom koristimo priliku zahvaliti se Istarskoj županiji – Regione Istriana, Ministarstvu kulture i medija RH te Gradu Pula – Pola na pruženoj podršci.

S programom nastavljamo 16. prosinca 2022. godine kada će se u prostorima Muzeja u 19.00 sati održati otvorenje retrospektivne izložbe istarskog umjetnika / akademskog slikara HARIJA IVANČIĆA popraćeno predstavljanjem monografije u nakladništvu Muzeja o čemu više informacija možete pronaći u našim sljedećim objavama.    
 
DO SKOROG VIĐENJA...