NOĆ MUZEJA

27.01.22.

petak, 28. 01. 2022.

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria
petak, 28. 01. 2022.


Facebook https://www.facebook.com/MSUIMACI
Instagram https://www.instagram.com/msuistre/
13.00 – 00.00

Sv. Ivana – S. Giovanni 1, Pula – Pola
10:00 - 19:00  


SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria  u kontekstu digitalnih sadržaja koji će biti dostupni na službenoj Facebook stranici te djelomično i na Instagram profilu i web stranicama ustanove, pripremio je niz zanimljivosti... Doživite Muzej na posve nov način... iz novog kuta... nove perspektive...  Za ovu prigodu predstavljamo Vam MSUI VIRTUALNU ŠETNJU  popraćenu nagradnim ONLINE  KVIZOM... Predstavljamo i novu publikaciju i zato posjetite i našu ONLINE KNJIŽNICU gdje Vas očekuje novi edukativni priručnik pod nazivom „CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI“. U prostorima Muzeja (Sv. Ivana 1, Pula) možete pogledati istoimenu edukativnu izložbu koja kroz šest primjera suvremenih umjetničkih djela iz naših zbirki pokušava približiti pojam crte i crteža posjetiteljima raznih dobnih skupina i različitih predznanja iz područja likovne teorije i prakse. Ne zaboravite i naš stalni postav te muzejsku trgovinu u kojoj ćete pronaći brojne novitete; od stručnih publikacija do raznih edukativnih, uporabnih i dekorativnih predmeta.

ONLINE PROGRAM
 
13.00 - 00.00  

PREDSTAVLJANJE MSUI VIRTUALNE ŠETNJE

U listopadu 2021. snimljeni su prostori Muzeja s bližom okolicom kako bi u formi virtualne šetnje sadržaj  postao dostupan putem digitalnih kanala i omogućio  veću vidljivost i prepoznatljivost ustanove i same lokacije.  Za one koji nikada nisu bili na našoj adresi ovo je prilika da steknu uvid u muzejski prostor i njegove sadržaje, dok je drugima ovo mogućnost da iznova, ali na drugačiji način, istraže već poznati teren.
Realizacija: VIRTUALNO 360

Kako bi Vaša virtualna šetnja započela, kliknite na slijedeći link: https://tourmkr.com/F1OEHQzaEz/35677775p&357.64h&91.8t


MSUI KNJIŽNICA - PREDSTAVLJANJE EDUKATIVNOG PRIRUČNIKA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"

Treći priručnik nastao kao rezultat rada Pedagoškog odjela MSUI/MACI posvećen je, kako i sam naslov otkriva, upravo crti  kao osnovnom likovnom elementu, ali i crtežu koji predstavlja temelj  svim oblicima likovnog stvaralaštva. U praktičnom formatu uz ilustracije, reprodukcije i opise prvi je dio priručnika orijentiran na osnovne pojmove vezane uz crtu i crtež, a u drugom smo se dijelu osvrnuli na uporabu crta ili crteža u suvremenoj umjetnosti kroz predmete iz naših zbirki. Osim u virtualnoj knjižnici, Priručnik možete pronaći i u našoj muzejskoj trgovini po promotivnoj cijeni.

Idejno i grafičko oblikovanje / tekst: Iva Gašparić, muzejska pedagoginja
Tisak: Digicolor, Pula - Pola
prosinac, 2021.

NAGRADNI ONLINE KVIZ

Uključite se u nagradni kviz i odgovorom na pitanja sudjelujte u nagradnoj utrci. Očekuje Vas vrijedan poklon paket u vrijednosti od 500,00 kn sa proizvodima iz naše muzejske trgovine. Ime  dobitnika / dobitnice objavit ćemo u srijedu, 2. veljače 2022.

Sretno !

U PROSTORIMA MUZEJA
10.00 - 19.00  

EDUKATIVNA IZLOŽBA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"

Riječ je o edukativnoj izložbi koja kroz šest primjera suvremenih umjetničkih djela iz naših zbirki (a koje ćete pronaći u istoimenom priručniku) pokušava približiti pojam crte i crteža posjetiteljima raznih dobnih skupina i različitih predznanja iz područja likovne teorije i prakse. Zastupljeni autori: Egidio Budicin, Boris Bućan, Alem Korkut, Matija Debeljuh i Snježana Ban.
 
ARTSTAIRS - PRILOG STALNOM POSTAVU

Koncept  promjenjivog tipa stalnog  postava koji vertikalom zgrade (od suterena do prilaza trećoj etaži) prati kretanja posjetitelja predstavlja direktnu vezu s muzejskim fundusom i budućim stalnim postavom, a čine ga manje izlagačke mikro - cjeline u kojima prevladavaju objekti i instalacije.  

Zastupljeni autori: Tomislav Brajnović, Predrag Pavić, Nikolina Ivezić, Snježana Ban, Nikola Ražov, Leo Vukelić, Aleksandar Garbin i Slavica Marin.

Autorica projekta: Ketrin Milićević Mijošek, ravnateljica Muzeja - kustosica
 
MUSEUM SHOP: ART2GO

ART2GO ima za cilj po pristupačnim cijenama na neformalan i praktičan način promovirati, prezentirati suvremenu umjetnost i njene aktere u realnom vremenu i prostoru -  svakodnevnici. Ciljevi projekta ključne akcente postavljaju na dostupnosti, širenju informacija i znanja, suradničkoj praksi i novim vidovima implementacije vizualnih i umjetničkih vrijednosti. Potražite novitete!

NAPOMENA:
Ove godine u programskom smislu prednost dajemo digitalnim sadržajima koje ćete pronaći na našoj Facebook stranici te djelomično na Instagram profilu i muzejskim web stranicama, a biti će dostupni od 13.00 do 00.00 sati. Ukoliko se odlučite za posjet Muzeju koji će na dan održavanja manifestacije biti otvoren prema uobičajenom zimskom radnom vremenu od 10.00 do 19.00 sati, podsjećamo na obavezu predočenja valjane COVID POTVRDE te protokol dezinfekcije ruku pri ulasku u prostor, obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanja fizičkog razmaka od 2 metra.

SKREĆEMO PAŽNJU KAKO SU U NAŠEM NAJVEĆEM IZLAGAČKOM PROSTORU U TIJEKU RADOVI  NA POSTAVLJANJU NOVE MUZEJSKE RASVJETE, ZBOG ČEGA ĆE  KRETANJE BITI OMOGUĆENO  ISKLJUČIVO U MANJIM IZLOŽBENIM PROSTORIJAMA I CJELINAMA.

ULAZ SLOBODAN... DOBRODOŠLI !